Ευχαριστίες

Στην προσπάθεια καταγραφής της ντοπιολαλιά μας συμμετείχε μια μεγάλη ομάδα συγχωριανών και φίλων, οι οποίοι εκφράστηκαν μέσα από τη διαδικτυακή μας ομάδα στο facebook ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ με την καταγραφή ιδιωματικών λέξεων, φράσεων, σχολίων και κειμένων σχετικών με τα ήθη κι έθιμα του χωριού μας. Εκφράζουμε σε όλους τις βαθιές μας ευχαριστίες!!! Το αποτέλεσμα είναι ομαδικό και ανήκει σε όλους!!! Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους λογοτέχνες του χωριού μας (Β. Γούλα, Ε. Γούλα, Αντ. Α. Γαϊτάνη, Β. Μάραντο, Ευ. Τεμπελόπουλο, απ΄ τους οποίους δανειστήκαμε φράσεις για να εμπλουτίσουμε τα λήμματά μας. Ιδιαίτερη μνεία στον λαϊκό ποιητή του κάστρου. Π. Γλυφό (Κυπριανό-Λαχανά) και στον Ν. Πασαγιώτη.

Ευχαριστούμε  το Νίκο Μπίζο για τις φωτογραφίες και το video που μας εκχώρησε, το Δ. Μάραντο και την Anke Schidt-hutten επίσης για τις φωτογραφίες.

Ευχαριστούμε επίσης τη Γιώτα Βεργοπούλου, πτυχιούχο  του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών, η οποία δημιούργησε αφιλοκερδώς το νέο μας website. Ο τίτλος του είναι: Βασιλιτσιώτικη ντοπιολαλιά και η διεύθυνση του website:  vasilitsi-lexiko.gr

Περιέχει εισαγωγικά στοιχεία για το χωριό, για τη γλώσσα του και τα χαρακτηριστικά της και το ΛΕΞΙΚΟ των λαϊκών και ιδιωματικών λέξεων. Ευελπιστούμε το site στο μέλλον να εμπλουτιστεί και με άλλα θέματα γλωσσικού ενδιαφέροντος. Πιστεύουμε ότι όλο αυτό το αποτέλεσμα θα αποτελέσει για τις μέλλουσες γενιές ένα μοναδικής αξίας θησαυρό για τη γλωσσική ταυτότητα του τόπου και μέσω αυτής πηγή γνώσης του λαϊκού μας πολιτισμού για τους μελετητές.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΪΤΑΝΗ – ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ,
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΥ

φιλόλογοι, διαχειρίστριες του group ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στο facebook